Irbis - Zoo Jihlava

Irbis - Zoo Jihlava

Popis: Žije samotářsky, aktivuje převážně v průběhu noci, je přizpůsoben životu v chladném podnebí. Irbisové rodí mláďata v průběhu jara. Koťata zůstávají během první zimy s matkou. Teprve pak si odejdou hledat vlastní domov. Irbis má obrovské teritorium, které pravidelně obchází. Musí urazit velkou vzdálenost, než vystopuje vhodnou kořist. Jeho teritorium měří 600 km čtverečních až 1000 km čtverečních. Potrava: horští kopytníci a jiní menší savci Další zajímavosti: Skoky může překonávat vzdálenost až 15 m. Díky husté srsti dokáží přežít i −40 °C.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 7259 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious