Popis: Jespák bojovný je středně velký pták velikosti kosa černého s vysokýma nohama. Je u něj patrný výrazný sexuální dimorfismus. Typický samec je mnohem větší než samice a v době páření se odívá do tzv. "svatebního šatu". Samec ve svatebním šatě má na krku pestrý vztyčitelný límec a dvě chocholky na uších. Tento límec může mít různé barvy od bílé přes žlutou až k tmavě hnědé. Mimo dobu rozmnožování samec ztrácí své výrazné opeření a je, podobně jako samice, zbarven do šedohněda, spodní část těla je bílá. Českou republikou pravidelně protahuje.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2731 ×