Kalous ušatý  - Zoo Brno

Kalous ušatý - Zoo Brno

Popis: Kalous ušatý je středně velká sova s nápadnými péřovými oušky. Jako potrava mu slouží téměř výhradně drobní hlodavci, v zimě také drobní ptáci a v létě hmyz. Kalous loví v noci, ve dne sedává ve větvích, při vyrušení přitiskne peří k tělu a vztyčí ouška. V ČR je jednou z nejhojnějších sov, jeho početnost je zde odhadnuta na 4 000-7 000 párů. Globální populaci tvoří zhruba 120 000 jedinců.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 2797 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious