Popis: Orel východní neboli kamčatský patří k největším druhům orlů na světě. Samice jsou obvykle větší než samci, kteří váží asi 6 kg, zatímco samice až 9 kg. Celková populace orlů kamčatských je odhadnuta na 5 000 jedinců. Počty orlů ve volné přírodě však neustále klesají v důsledku stoupajícího znečištění a ničení životního prostředí např. těžbou ropy či stavbami vodních elektráren.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2732 ×