Popis: Pakůň modrý je jedním z pěti poddruhů pakoně žíhaného. Pakoně žijí ve stádech, která v období migrací za vodou a za potravou mohou mít až desítky tisíc jedinců. Mohou běžet rychlostí až 65 km/h. V době říje se velká stáda rozpadají a samci si udržují harémy s až několika desítkami samic. Mláďata se rodí na počátku období dešťů a již čtvrt hodiny po porodu se postaví na vlastní nohy. Po dobu devítí měsíců zůstává mládě v blízkosti ochrany matky. Hlavními predátory pakoňů jsou lvi, ale loví je také psi hyenoví a gepardi. V Africe žije odhadem asi 1 500 000 pakoňů.
Použitá fototechnika: Canon EOS 50D / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2988 ×