Popis: Paovce obývá nehostinné skalnaté oblasti s nedostatkem vegetace až do nadmořské výšky 4100 metrů. Spásá vše, na co dosáhne, dlouhou dobu vydrží bez vody, vystačí si jen s vodou z potravy. Pase se za šera a v noci, horké dny tráví ve stínu skalnatých útesů. Výborně skáče a šplhá po skalách. Samci mohou mít rohy až 55 cm dlouhé. Početńost ve volné přírodě se odhaduje na 5000-10000 zvířat.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2548 ×