Popis: Tento papoušek dosahuje délky až jednoho metru.Typická váha dospělého jedince chovaného v zajetí se pohybuje kolem 1250 gramů. Barva opeření je nezaměnitelně modrá se žlutou v oblasti zobáku a očního okruží. Žije v párech, po vyhnízdění tvoří rodinné skupinky či hejna. Hnízdí v dutinách stromů a samička snáší obvykle 2 vejce, která zahřívá po dobu 28 dnů. Mláďata jsou dospělými krmena a osamostatní se zhruba ve věku 6 měsíců.
Použitá fototechnika: Canon EOS 50D / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3676 ×