Popis: Dosahuje délky až 85 cm. Žije v jihoamerických deštných lesích. Zbarven je v různých odstínech zelené, přičemž čelo a ocas jsou červené. Žije monogamně, v období hnízdního klidu se však shlukuje do větších hejn, která proletují po krajině a hledají potravu. Hnízdí v dutinách stromů, samička snáší 2-3 vajíčka, která zahřívá 24-26 dnů.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2370 ×