Popis: Žijí v deštných lesích, v blízkosti lidských sídel, žijí na stromech i v trámech chýší. Teritorium si sameček označuje štěkavým hlasem, kterým také láká samičky. Ve dne se skrývá, má noční aktivitu. Samice klade 1–3 vajíčka, která lepí na kůru, kameny. Při teplotě 27–30 °C trvá inkubace 130 dní, ale rozdíl se může pohybovat mezi 95–205 dny. Má svislé zorničky, které se v denní světle stahují až do velikosti tří špendlíkových dírek.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100mm F/2,8 Macro USM
Zobrazeno: 3392 ×