Kapybara - Zoo Jihlava

Kapybara - Zoo Jihlava

Popis: Přes den se ukrývá, za šera se vydává za potravou. Sociální chování se v průběhu roku mění. V období sucha se shromažďují ve značném počtu u zbylých vodních nádrží a chovají se k sobě tolerantně. Se stoupající vodní hladinou jednotlivé skupiny migrují do okolní vegetace, kde si dominantní samci značí svá teritoria sekretem pachových žláz uložených u kořene nosu. Samice je březí pět až pět a půl měsíce a jednou či dvakrát do roka rodí 2-8 mláďat (nejčastěji 5). Ta jsou hned po narození dokonale vyvinutá a okamžitě mohou přijímat pevnou potravu, přesto je matka ještě cca 2 měsíce kojí.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 5766 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious