Popis: Nejmenší druh medvěda s krátkou černou srstí a typickou žlutou skvrnou na hrudi. V kohoutku je vysoký jen 70 cm a tělo má dlouhé 1,1-1,4 m. Dosahuje hmotnosti 27-65 kg. Samice jsou lehčí než samci. Patří ke zvířatům se soumračnou až noční aktivitou. Předpokládáme, že medvěd malajský žije monogamně, což znamená, že se páří pouze s jedním partnerem a zdržuje se v jeho blízkosti po celý svůj život. Samice rodí zpravidla dvě mláďata. Ta po narození váží pouhých 300 až 340 g.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2340 ×