Popis: Nalezneme jej na jezerech a pomalu tekoucích řekách, velice často bývá chován jako okrasný pták v parkových jezírcích. Hnízdí od dubna do května a nejčastěji zahnizďuje v dutinách stromů či v budkách vytvořených člověkem. Ročně klade 6 až 17 vajec, na kterých sedí po dobu 30-35 dní.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2669 ×