Nandu pampový, nandu Darwinův - Zoo Jihlava

Nandu pampový, nandu Darwinův - Zoo Jihlava

Popis: Nandu pampový - nelétavý pták. Dospělý jedinec váží jen 20-25 kg a měří 1,6-1,8 m. Samec bývá obvykle vyšší a mohutnější než samice. Tito pštrosi mají opeřenou hlavu, krk i tělo. Noha je opeřená jen na stehně. Na rozdíl od pštrosa afrického má nandu tři prsty, které jsou všechny zakončeny drápem. Žije ve stepích a savanách, v období rozmnožování se samec páří s několika samicemi, které následně snáší vejce do stejného hnízda. Na vejcích sedí výhradně samec, který také sám vodí vylíhlá kuřata.

Nandu Darwinův - obývá pampy i hornaté oblasti až do výšky 4500 m.n.m. Žije v menších skupinkách tvořených jedním samcem a několika samicemi. V případě nebezpečí se pohybuje rychlým během, ale také dobře plave.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 4316 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious