Nandu pampový - Zoo Jihlava

Nandu pampový - Zoo Jihlava

Popis: Nelétavý pták. Dospělý jedinec váží jen 20-25 kg a měří 1,6-1,8 m. Samec bývá obvykle vyšší a mohutnější než samice. Tito pštrosi mají opeřenou hlavu, krk i tělo. Noha je opeřená jen na stehně. Na rozdíl od pštrosa afrického má nandu tři prsty, které jsou všechny zakončeny drápem. Žije ve stepích a savanách, v období rozmnožování se samec páří s několika samicemi, které následně snáší vejce do stejného hnízda. Na vejcích sedí výhradně samec, který také sám vodí vylíhlá kuřata.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 2532 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious