Želva ostruhatá - Zoo Jihlava

Želva ostruhatá - Zoo Jihlava

Popis: Největší suchozemská želva Afriky. Délka krunýře asi 70 cm. Vyskytuje se v savanových a polopouštních krajinách při dolním okraji Sahary. Jedná se o území od Senegalu na západě po Súdán na východě. Samice snáší okolo 15 vajec o průměru 45 mm, která zahrabává do písku a dále se o ně nestará. Snůšek může být v jednom roce i více. Délka inkubace závisí na teplotě a trvá 90 - 200 i více dnů.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 3345 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious