Popis: Vzdáleně se podobá sýčkovi, má však dlouhé neopeřené nohy. Běhá dobře po zemi, přes den se skrývá v hlodavčích norách. Živí se hmyzem, hlodavci, ještěrkami a žábami. Hnízdo vystlané trávou mívá někdy až 3 m hluboko v zemi. Snáší do něj až 9 vajec. Pár žije celoročně spolu. Žije ve stepích od Britské Kolumbie a Iowy po Argentinu.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3431 ×