Popis: Anoa je jeden z nejmenších turů na světě (nejmenší je jeho příbuzný anoa horský). Vypadá jako kapesní vydání buvola vodního. Ploché rohy a přikrčený postoj patří k typickým znakům zvířat, která se prodírají hustým podrostem.
O životě tohoto malého tura víme poměrně málo. Žije samotářsky nebo v párech a je aktivní hlavně za soumraku a v noci.
V přírodě je anoa nížinný ohrožován nejen nezákonným lovem, ale především kácením lesů, vysoušením kořadů a chorobami, které přináší domácí dobytek. Podle odhadů žije už jen 3 000--5 000 jedinců a početní stavy rychle klesají.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2630 ×