Popis: Dříve obýval pouze suché oblasti, dnes je rozšířen téměř po celé Austrálii s výjimkou pouští a hlubokých lesů. Potravu shání v malých skupinkách, k napajedlům zalétá ve velkých hejnech. Dobře snáší zimu. V době toku samec láká samici složitým tancem, při které se uklání a roztahuje vějířovitě ocasní pera. Při každé úkloně tlumeně houká a roztahuje křídla jako štít.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2864 ×