Popis: Karakal sice může štětičkami chlupů na boltcích připomínat rysa, ve skutečnosti však má blízké příbuzné mezi servaly. Srst karakala ho v prostředí otevřené suché krajiny dokonale maskuje. Životu v místech, kde je voda vzácností, je výborně přizpůsoben a velice účinně hospodaří s tekutinami obsaženými v potravě. Je neobyčejně mrštný a silný, obratně se pohybuje mezi příkrými balvany a dobře skáče a šplhá. Proto dokáže ulovit i těžko polapitelné damany. Jeho častou kořistí jsou také ptáci, které často chytá jediným výskokem přímo v letu. Zdolá dokonce i zvířata, která jsou v poměru k jeho tělu značně velká, například čápy. Dospělí karakalové jsou samotáři a samci si obhajují teritorium, ale mláďata spolu často zůstávají, dokud nedospějí.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3146 ×