Popis: Ve své domovině nemá papoušek patagonský k dispozici mnoho přirozených stromových dutin, a proto si hloubí hnízdní nory v pískovcových či vápencových stěnách nebo útesech. Tito papoušci žijí v trvalých párech a oba rodiče stejnou měrou pečují o mláďata. Nehnízdí ale osamoceně, nýbrž v koloniích, někdy poměrně početných.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2151 ×