Popis: Název dostal podle sytě modrého zbarvení na temeni. Hřbet má hnědý, břicho a hruď světle žluté a hrdlo sytě žluté, v obličeji má černou kresbu. Ruční letky a ocas svrchu jsou břidlicově šedé. Žije v hlučných skupinách s ojedinělým společenským uspořádáním. Žije v rodinných skupinách a s krmením mláďat pomáhají rodičům starší sourozenci i dospělí nepříbuzní ptáci ze sousedních hnízd. Společně si také hledají potravu – na zemi i na stromech − a neustále se spolu hlučnými hlasy dorozumívají. Je kriticky ohrožený – posledních zhruba 800 jedinců přežívá na šesti malých, vzájemně oddělených územích v Číně.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2413 ×