Popis: Je celkově hnědý, jen kořen zobáku je modravý. Je zařazen na listinu ohrožených druhů IUCN. U nás byl zastižen naposledy v roce 1927 na Opavsku. Hnízdí na stromech, výjimečně na skalách. Samice snáší 1 vejce, na které sedí střídavě se samcem 52-55 dní.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3003 ×