Amazoňan jamajský - Zoo Praha

Amazoňan jamajský - Zoo Praha

Popis: Amazoňani jamajští se sdružují do nepříliš početných hejn. Společně si hledají potravu a nocují, jen v době hnízdění se skupiny rozpadnou na jednotlivé páry. Papoušci udržují kontakt neustálým křikem, který je – jsou-li něčím rozčileni – takřka ohlušující. Hnízdí ve stromových dutinách. V Červeném seznamu IUCN je uveden jako zranitelný druh v důsledku odlesňování kvůli těžbě bauxitu. Další hrozbou je kácení stromů při odchytu papoušků a jejich mláďat pro nelegální obchod. Volně žijící populace dospělých jedinců je odhadována na 6 000 až 15 000 ptáků Pokud nedojde ke změnám podmínek a intenzivnější ochraně druhu, bude ve střednědobém období vystaven velkému nebezpečí vyhynutí.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 82 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious