Popis: Karakalové jsou samotáři, každý jedinec má vlastní teritorium. Pářit se mohou celoročně, samice se páří s více samci. Po 11 týdnech březosti se rodí obvykle 2 koťata. Samice je porodí v opuštěné noře hrabáče kapského nebo dikobraza a stěhuje je skoro každý den, aby je ochránila před predátory. V šesti měsících věku jsou koťata samostatná. Na lov se vydává převážně v průběhu noci, v chladném období i ve dne. Je to rychlý běžec a sprinter. Karakal znamená turecky „černé ucho“. Ve starověku byl v Egyptě i Indii cvičen k lovu zvěře podobně jako gepard.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2050 ×