Popis: Levharti cejlonští patří k největším poddruhům levharta. Jsou schopni ulovit velké savce až do velikosti dospělého buvola. Stojí na vrcholu potravního řetězce a hrají tedy zásadní roli při udržování populační hustoty lovené kořisti. Odhad početnosti ve volné přírodě je pouhých 700-950 jedinců. V zoologických zahradách na celém světě je jich chováno jen asi 60.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2802 ×