Popis: Pro tuto kočkovitou šelmu je příznačné robusní tělo s krátkýma nohama, dlouhé lícní vousy a bohatá, hustá srst. Dorůstá délky 50-65 cm a hmotnosti 3-4,5 kg. Samotář, lovící v noci a za soumraku. Partnera vyhledávají pouze v období rozmnožování. Koťata se rodí 9-10 týdnech. Bývá jich 3 až 6 a matka o ně pečuje 2 měsíce.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3906 ×