Popis: Žije v hejnech. Zdržuje se převážně na zemi, i při ohrožení upřednostňuje útěk před úletem. Po potravě často pátrá pomocí svých silných končetin, kterými rozhrabává půdu, podobně jako kur domácí. Hnízdo v podobě dobře skrytého dolíku buduje na zemi. V jedné snůšce pak bývá obvykle 6-12 světlých vajec, na jejichž 26-28 denní, inkubaci se podílí samotná samice. Mláďata jsou vzletná asi po 30 dnech. Byla domestikována nejspíše v západní Africe.Vyskytuje se v několika zbarveních - bílém, modrém, fialovém.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 3964 ×