Popis: Nejmenší žijící poddruh tygra. Dosahuje délky těla kolem 140-180 cm, výšky v kohoutku: 80-90 cm a hmotnosti: 70-120 kg. Je to samotářsky žijící šelma. Zvířata se setkávají především v době rozmnožování. Samice je březí 102–105 dní a rodí 2–4 bezmocná mláďata, která ukrývá v hustém podrostu. Mláďata sají mléko cca půl roku a s matkou zůstávají až do svých dvou let. Dodnes je ve východních kulturách považován za krále džungle a uctíván jako božstvo.
Použitá fototechnika: Canon EOS 50D / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2672 ×