Popis: Žije ve stádech čítajících 6-10 jedinců. V období migrací za potravou se mohou spojovat do stád o stovkách až tisících jedinců. Hřebci si hlídají své klisny a nedovolují jiným samcům páření s vlastními klisnami. Doba březosti je 350-360 dnů.Většinou se rodí 1 hříbě, které se už za 5-15 minut po porodu postaví na vlastní nohy. Hříbě je odtaveno kolem 1 roku.
Stádo často za potravou vodí vůdčí samice. Vůdčí hřebec se uplatňuje především při obraně stáda před dalšími hřebci či před predátory.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark II / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2507 ×