Popis: Samice mívá po 77 dnech březosti 2 - 5 mláďat. O mláďata se starají společně všichni členové kolonie. Dospívají do jednoho roku života.
Je obyvatelem savan a polopouští. Žije ve velkých koloniích, kde panuje pevná hierarchie.
Zatímco někteří jedinci se věnují shánění potravy nebo úpravě doupat, jiní stojí na blízkém vyvýšeném místě. Při spatření nebezpečí upozorní ostatní a všichni zmizí v úkrytech. Dožívají 10 - 13 roků.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 4128 ×