Popis: Říje probíhá koncem zimy. Samice rodí po 62 - 65 dnech 3 - 6 i více mláďat. Po 10 - 12 dnech se jim otevírají oči. Na výchově se podílí i samec. Matka mláďata kojí asi 2 měsíce. Dospívají v 1 - 2 letech.
Obývá nehostinné pustiny za Severním polárním kruhem a živí se zejména kopytníky.
Je charakteristický hustou bílou srstí, kterou nepřebarvuje ani v letním období. Patří mezi největší poddruhy vlka.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2975 ×