Popis: Nejaktivnější je za jasných měsíčných nocí, přes den se ukrývá. Potravu hledá na zemi, ať už jednotlivě, nebo v párech. Čile pobíhá a ostrým zobákem sbírá hmyz, plže, ještěrky, pavouky – prostě vše drobné, co najde. Při vyrušení znehybní, často ve zdánlivě krkolomné poloze, čímž dokonale splyne s prostředím. Typické je jeho pronikavé, hlasité volání, kterým se ozývá v noci. V ohrožení zaujme výstražný postoj „na špičkách“, s roztaženými křídly, a hlasitě syčí.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2717 ×