Popis: Je aktivní převážně za úsvitu a za soumraku. Na noc a den se k odpočinku na chráněném místě sdružuje větší počet volavek a v době hnízdění může až 2 000 ptáků vytvořit společnou kolonii. Naproti tomu na loveckých výpravách je tato volavka radši sama anebo ve skupinkách do pěti jedinců. Při lovu číhá v úkrytu a čeká, až se kořist sama přiblíží na dosah; drobné obratlovce přitom někdy láká na návnadu (hmyz), kterou drží v zobáku. Je tažná, hnízdí v severních částech areálu a na zimu odlétá jižněji. Evropští ptáci zimují většinou v Africe. Na naše území zalétá jen poměrně vzácně.
Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM
Zobrazeno: 2489 ×